Forumul Florilor

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Pagina 9 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty cincizeci de sfaturi de la copaci forumul florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Joi Iun 27, 2013 9:06 am

1. Nu depinde de tine cum te naști. Și noi copacii suntem de mai multe feluri. Salciile par triste, stejarul puternic, arțarul mândru, însă fiecare are același potențial și e unic în felul lui. Folosește-ți propriile abilități și învață altele noi
2. Găsește-ți energia și puterea interioară. Noi ne folosim de asta iarna, când e frig și zăpada ne apasă crengile.
3. Fii flexibil. Dacă un copac ar rămâne rigid, crengile s-ar rupe, tocmai de aceea noi ne mișcăm o dată cu bătaia vântului, apoi revenim în poziția inițială și mai puternici.
4. Bucură-te de vremurile ploioase. Nu numai că vei aprecia mai mult soarele, însă vei crește frumos.
5. Nu există copac urât, doar ochi care privesc fără să vadă.
6. Evoluează în ritmul tău și bucură-te de drumul creșterii tale. Noi copacii nu ne uitam invidioși la alții, care sunt mai mari sau mai puternici. Doar ne bucurăm de fiecare zi, cu fiecare frunză înverzită.
7. Ia o parte din grijile și pesimismul altora și transform-o în energie pozitivă, apoi dăruiește-o, ca o gura bună de oxigen.
8. Nimic nu durează. Și nouă mereu ne cresc alte crengi și frunze, însă nu stăm să plângem după fiecare frunză îngălbenită de timp, ci ne bucurăm de ce avem.
9. Rădăcinile puternice te ajută de fiecare dată. Nu uita de unde ai plecat și ce lecții ai învățat pe parcursul creșterii tale.
10. Câteodată viața poate să-ți pară grea sau tristă. Nu renunța atunci! Oricât de mare ți-ar părea furtuna de afară, rădăcinile rămân puternice și curând vei vedea cum iese soarele.
11. Fii recunoscător în fiecare zi! Un copac nu uită asta. Când răsare soarele, când copiii se joacă lângă el, când păsările își găsesc refugiu și cântă de pe crengile de sus, noi copacii, în semn de mulțumire, înflorim.
12. Renunță la frică! Dacă s-ar teme copacii, ar rămâne cu frunze vechi și putrezite, însă ei au curajul să le dea drumul și să accepte altele noi.
13. După o iarnă grea și apăsătoare, vine primăvara. Întotdeauna. Așa că nu-ți mai fă atâtea griji.
14. Iubește! Pentru noi nu există copac demn de iubit sau nu. Oricare are ceva aparte ce-l face unic și nu ne lăsăm blocați de soi, culoare sau rădăcinile lui, așa că-l iubim pe fiecare și formăm împreună frumoasele păduri, parcuri și atâtea alte zone pe care nu le-ai văzut înflorite, de ochelarii grijilor tale.
15. Realitatea ta nu e singura existentă, așa că ascultă și adevărul celorlalți. Un copac nu spune „Toate frunzele trebuie să fie verzi.” Dacă ar face asta, ar ignora toate celelalte soiuri minunate, cu frunze roșii, portocalii și atâtea alte diferențe importante și superbe.
16. Universul înseamnă abundență. Un copac niciodată nu se întreabă daca va mai veni căldura, dacă va reuși să supraviețuiască frigului și cum îi vor crește înapoi frunzele. El știe că lucrurile astea vor veni natural.
17. Tot ce ai e clipa prezentă. Nu contează cât de frumoasă sau dureroasă e. Alege să o savurezi, căci nu va mai veni înapoi.
18. Încetează să consideri că lucrurile sunt grele. Un copac nu spune “Nu pot să înfloresc. Anul ăsta nu vreau să fiu roditor! E prea greu, dureros și inconfortabil!” Pur și simplu o facem, cu încredere și ușurință.
19. Nu aștepta fericirea, alege-o ! Ai auzit vreun copac să spună „Dacă aș fi cu 5 metri mai la dreapta și mai înalt cu 20 cm aș fi mai fericit?“ Noi nu spunem asta, pentru că am înțeles că putem alege fericirea în momentul prezent, din locul în care suntem, cu resursele pe care le avem.
20. Tinde spre înălțimi, bucurându-te de ceea ce faci acum. Tot timpul vei mai avea ce să înveți și ce să realizezi pentru a ajunge mai mare, mai puternic, mai frumos.
21. Compară-te cu tine însuți. Nu contează că unii copaci au frunzele roșii, iar anumiți oameni îi preferă. Eu sunt un alt soi, însă anul ăsta am cele mai frumoase frunze de până acum, de un verde crud.
22. Lasă-te îmbrățișat. Așa poți primi o bucățică de energie și iubire, dăruind în schimb același lucru sau orice îți dorești.
23. Puterea adevărată înseamnă vulnerabilitate. Deși nu se vede întotdeauna, niciun copac nu e perfect. Câteodată oamenii ne fac rău, iar alteori ne simțim obosiți după atâta zăpadă căzută pe crengile noastre sau pur și simplu, suntem ușor îndoiți pe alocuri, însă nu ascundem asta. Ne permitem să ne arătăm și vulnerabili și goi.
24. Adu valoare în viețile oamenilor prin ceea ce ești. Eu ca și copac, mă bucur când oamenii se adăpostesc în umbra mea și am o prietenă salcie, care admiră îndrăgostiții care privesc melancolic spre crengile ei.
25. Observă cum fiecare frunză, are altă nuanță de verde. Aplică asta în viața ta și se va schimba radical.
26. Admiră ce este în jurul tău. Până și noi copacii, ne dregem frunzele de admirație când vedem oameni frumoși, fericiți și îndrăzneți.
27. Ai încredere! Dacă natura poate fi atât de perfectă și abundentă, cum îți și trece prin cap că tu ai putea fi altfel?
28. Iartă. Deși câteodată mă supăr când văd oameni care distrug natura sau aruncă gunoaie pe jos, știu că e în puterea mea să devin mai puternic și ei nu știu mai mult de atât. Totuși tu, fiind om, poți face o schimbare în acest aspect. Iartă , apoi decide cum vrei să acționezi tu. În toate aspectele vieții tale.
29. Fii responsabil! Daca am da vina pe verile toride și gerul iernii ce am rezolva? Ne concentrăm doar pe ceea ce putem face noi.
30. Timpul cel mai potrivit e acum! Nu așteptăm anotimpul potrivit, ci creăm noi momentul oportun. Pentru a crește. Aplică asta în viața ta și renunță la amânare. Tu ca om, ai și mai multe posibilități.
31. Renunță la trecut. Mi se pare absurd ca un copac să se gândească la iarna grea din 2008, în loc să se bucure de primăvara plăcută din 2013. La fel e și la oameni.
32. Fii tu însuți întotdeauna. Renunță la măști. Ai văzut tu vreun copac care să mintă că e de alt soi doar pentru a fi plăcut? Nici nu e nevoie de asta. Atragem lângă noi oamenii care rezonează cu ceea ce suntem cu adevărat.
33. Fii puțin egoist, până-ți găsești forța de a dărui. Toamna, datorită dansului nostru, vântul pare mai puternic și oamenii evită să stea lângă noi. Dacă e furtună, se tem să nu cădem pe ei. Însă dacă am rămâne drepți doar de dragul lor, ne-am rupe. Așa că, înțelege că uneori e nevoie să vă alungăm puțin, pentru a vă putea dărui mai mult mai târziu.
34. Nu te supăra pe defectele observate la ceilalți, căci ei sunt oglinda ta. Am un prieten copac, ce stă lângă un lac. Are multe imperfecțiuni. E strâmb, frunzele sunt mai puține, iar crengile mici și neregulate. Toate astea se reflectă în lacul din fața lui, însă niciodată nu l-am auzit supărându-se pe apă că-i arată calitățile și defectele lui.
35. Uită-te în interior. Mă amuză cum voi oamenii vreți să deschideți porți ce se deschid doar din interior. Dacă viața ta nu arată cum ai vrea, uită-te la rădăcini, la interiorul și credințele tale. Am văzut o femeie supărată că merele din pom nu erau bune și vroia să schimbe merele, nu să îngrijească mai bine rădăcinile pomului.
36. Nu știu dacă ți-a mai spus cineva, însă noi copacii, în perioadele senine, ne păstrăm o rezervă de energie în interiorul nostru, pe care o folosim iarna. Poate ar fi o idee să te gândești și tu să iei decizii pe termen lung.
37. Îndrăznește să strălucești la valoarea ta. În momentul când ne cresc frunzele, nu doare, ci e sărbătoare.
38. Oricât de întuneric ți-ar părea că e, uită-te în sus. Întotdeuna vor fi stele care să-ți lumineze drumul. Și nu, nu ești singur.
39. Înfrumusețează viețile altora fără să aștepți nimic în schimb. Ai auzit vreun copac care să spună „Mi-ești dator”?
40. Bucură-te de soare, însă nu rămâne în zona de confort în perioadele calde. Nu aștepta vântul să te pună în mișcare. Tu continuă să crești singur oricum.
41. Îndrăznește să țintești sus. De multe ori când vedem luna pe cer, ne întindem spre ea. Poate nu vom ajunge acolo niciodată, sau poate că da. Orice ar fi, ceva frumos ne așteapta. La fel e și pentru voi. Viața recompensează oamenii îndrăzneți.
42. Nu contează câți ani ai, ci viața din anii tăi. De asemenea, experiența nu constă în vârsta înaintată, ci în lecțiile învățate. Poți înflori indiferent de cifra pe care o sărbătorești an de an.
43. Încetează să te întrebi dacă există viață dincolo de moarte. E mai important câtă viață există înaintea morții. Noi copacii facem tot ce stă în putință pentru a trăi și oferi valoare cât timp suntem aici.
44. Copacii nu au nevoie de confirmări și aprecieri. Ar fi culmea să ne certăm între noi și să cerem altor copaci să ne spună că suntem frumoși, iar frunzele și tulpina sunt perfecte. Privește-te singur în oglindă (sau în lac, cum preferi) și găsește singur acele părți pe care le iubești la tine. Încetează să te mai judeci. Ești minunat!
45. Ascultă muzică . Și copacii iubesc muzica. Iar când pare prea liniște, ne dezmierdăm frunzele cu sunetele naturii. Asta ne aduce bucurie și liniște. Deschide geamul dimineața devreme și vei înțelege ce zic.
46. Orice s-ar întâmpla, oricât te-ar lovi, distruge sau dezamăgi viața, nu uita că ai aceeași valoare și stă în puterea ta să continui să crești. Sau ce? Vrei să spui că dacă vântul de anul trecut m-a îndoit puțin, nu mai sunt perfect și puternic?
47. Într-o zi, s-a oprit o tânără să se sprijine de tulpina mea și citea o carte. Mi-a atras atenția o frază. ”Pentru fiecare frunză dintr-un copac, există un înger care-i spune Crești! Crești!” Ce norocos sunt! Îți dai seama ce îngeri ai tu în viața ta?
48. Ai răbdare. Câteodată poate dura ani până să ajungi la înălțimea propusă, însă te asigur că merită.
49. Dă mai departe. Nu trebuie să pari arogant, drept și de neclintit. Stejarul e atât de puternic pentru că împarte energia lui. Așa că ajută și tu oamenii ce apar în calea ta.
50. Iubește viața. Iar viața îți va oferi cele mai frumoase cadouri. Chiar și în mijlocul furtunii, poate să apară o pasăre, un om sau… o stea căzătoare.

preluare de pe net

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Victor la data de Joi Iun 27, 2013 9:21 am

Foarte interesant!Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 220206
Sunt multe de invatat de aici!
Multumim, Diane!Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 877508
Unii, fie ei oameni, plante animale, apar in viata noastra ca o binecuvintare, altii ca o lectie.

_________________
http://dumitruvictor.sunphoto.ro/frumoasele_mele
Victor
Victor
Moderator
Moderator

masculin Mesaje : 3916
Reputatie : 180
Puncte : 40407
Data de inscriere : 21/07/2011
Varsta : 64
Localizare : Arges

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Tilush la data de Joi Iun 27, 2013 12:15 pm

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 637294 Multumesc!

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 EhiPovesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 192002orhimic
     clik pe carte!
Tilush
Tilush
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

feminin Mesaje : 2698
Reputatie : 169
Puncte : 41938
Data de inscriere : 11/02/2010
Varsta : 55
Localizare : Bacau

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Joi Iun 27, 2013 1:25 pm

Cu drag.

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de popescugp la data de Joi Iun 27, 2013 4:35 pm

Multumim pentru inavataminte!

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 36611
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 74
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de mutzy la data de Joi Iun 27, 2013 5:11 pm

Interesante Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 853267 Diane!

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 2081166qmwwivarb1
mutzy
mutzy
Moderator
Moderator

feminin Mesaje : 6095
Reputatie : 121
Puncte : 48039
Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 64
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Victor la data de Sam Iun 29, 2013 11:07 am

Un baiat de 16 ani a facut o excursie in strainatate. Cind s-a intors
acasa, la aeroport il astepta mama lui cu lacrimi de bucurie. Cind l-a imbratisat l-a
strins cit a putut de tare, caci i-a fost tare dor de el. pentru asta baiatul i-a zis:
-Mama, stiu ca ti-a fost dor de mine, dar ma faci de rusine in fata atitor oameni.
Cu asta a ranit-o foarte tare pe mama, care credea ca fiul ei nu se bucura ca o revede.
Dupa 5 ani fiul ei a plecat iar intr-o calatorie in strainatate si, desi avea 21 de ani, mama lui a venit cu el la aeroport sa-l conduca si sa-si ia ramas bun de la el, dar de data asta nu l-a mai imbratisat, ci s-a intors cu spatele, a plins in hohote si i-a spus:
-Ramas bun, fiule si ai grija de tine!
Cind baiatul s-a intors, mama nu-l mai astepta in gara.Ajuns acasa, a gasit pe masa un buchet de flori si un biletel. Curios, a citit biletelul si dupa ce a terminat a cazut jos, plingind in hohote.Era cel mai rau si urit moment din viata lui.
In scrisoare scria:
-Fiule, acum 5 ani cind te-ai intors acasa aveam lacrimi de bucurie si te-am strins cu drag in brate, dar cind vei citi aceste rinduri, eu voi fi la cimitir, pt ca am cancer.
Cind ai plecat ultima oara, nu te-am strins in brate, sa nu te fac de rusine, dar m-am intors cu spatele si am plins foarte tare, pt ca stiam ca te voi vedea pt ultima data.
Te iubesc enorm de mult si voi veghea mereu asupra ta!
La revedere, fiule!
Cu drag, mama ta!

Am scris asta pentru toti cei care au mame.
Sa le iubeasca si sa le pretuiasca, cit mai sunt in viata.


_________________
http://dumitruvictor.sunphoto.ro/frumoasele_mele
Victor
Victor
Moderator
Moderator

masculin Mesaje : 3916
Reputatie : 180
Puncte : 40407
Data de inscriere : 21/07/2011
Varsta : 64
Localizare : Arges

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de mutzy la data de Sam Iun 29, 2013 3:27 pm

Sad 

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 2081166qmwwivarb1
mutzy
mutzy
Moderator
Moderator

feminin Mesaje : 6095
Reputatie : 121
Puncte : 48039
Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 64
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de ana-maria la data de Sam Iun 29, 2013 4:28 pm

Emotionanta si trista poveste! Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 635139 Din pacate asa se intampla....

_________________
http://abbi.sunphoto.ro/
ana-maria
ana-maria
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

feminin Mesaje : 1840
Reputatie : 50
Puncte : 38819
Data de inscriere : 24/12/2010
Varsta : 58
Localizare : Cluj

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Sam Iun 29, 2013 5:02 pm

Multumim Victor. Din pacate in viata ca in povestea pilduitoare...

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de popescugp la data de Dum Iun 30, 2013 12:11 am

Victore este pilda adevarata pe care trebuie sa o pretuim cum se cuvine;mama este una si inegalabila.

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 36611
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 74
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Lun Aug 12, 2013 7:48 am

Pentru ca multi dintre noi suntem trecuti de varsta a doua un material interesant si educativ cules de pe net:


Cum poti avea o batranete frumoasa?
Am primit de la o cititoare Liliana, un material scris de ea. Mi-a placut foarte mult așa că i-am cerut să-l public integral aici. Iată așadar guest-postul scris de Liliana:
Adesea auzim „Ce vei face la bătrâneţe?” şi  spunem „Nu apucăm noi pensia” sau „Să ajung până acolo şi văd eu ce voi face”. Fiecare etapă din viaţă durează aproximativ 20 ani. Când ne organizăm in viaţa nu luăm în calcul ultimii 20 şi totuşi ei reprezintă un sfert din viaţa noastră. Preferăm să abatem discuţia sau să evităm asemenea gânduri.
Dar dacă totuşi ajungem să trăim mult? Încerc să-mi imaginez puţin o astfel de viaţă…
Cum te imaginezi la batranete?
Te deplasezi din ce in ce mai greu, piaţa e departe, magazinele la fel, nu mai poţi căra, nu mai poţi conduce, oboseşti cumplit când urci sau cobori scările, poate chiar nu le mai poţi urca deloc pentru că te foloseşti de un cadru ca să poţi merge. În cadă nu mai poţi face baie pentru că ai probleme cu inima sau rişti să nu te mai poţi ridica ca să ieşi din ea. Instalaţiile sanitare cedează una câte una… meşterii sunt neserioşi şi scumpi…Uiţi mereu că odraslele tale s-au maturizat de foarte mult timp şi atâta îi cicăleşti, atâta îi cerţi că n-au facut nimic din ce ţi-ai fi dorit tu să facă în viaţă încât acum te sună doar de Paşti şi Crăciun ca să vorbiţi scurt şi sec şi întotdeauna închei discuţia cu un reproş.
Prieteni nu prea ai pentru că ai devenit ursuz şi te vaiţi prea mult.
Și ei la fel, aşa că nu te mai sună decât rar.Te-ai mutat la ţară ca să ai grădină mare, linişte şi aer curat. Acum nu mai poţi lucra grădina, e plină de bălării şi ai prea multă linişte.Spitalul e departe şi noapte de noapte adormi cu teama că ţi se poate face rău şi n-ai pe cine chema să te ajute pentru că toată viaţa te-ai certat cu vecinii.Vederea ţi-a slăbit şi nu mai poţi face ce-ţi plăcea cândva sa faci (să citeşti, să meştereşti, să coşi), iar de TV te-ai săturat până peste cap.Casa te ruinează ca s-o încălzeşti iarna şi eşti nevoit să te refugiezi în cea mai mică cameră şi să stai cu pătura pe picioare toată ziua. Dacă ai marele noroc să mai fie lângă tine perechea de-o viaţă, în loc să vă acceptaţi neputinţele reciproc, să râdeţi, să glumiţi, să jucaţi canastă sau remi vă certaţi din orice, nimic din ce face celălalt nu e bun.Mă aflu în Germania pentru două luni, atât cât durează vacanţa de vară, acel lung concediu datorită căruia sunt atât de invidiaţi dascălii. Mi-a încolţit în minte ideea de-a mă pune în slujba unor oameni care chiar au nevoie de mine şi de-a le fi de ajutor din mai multe motive: primul motiv ar fi (sinceră să fiu) cel financiar –gândul că în două luni câştig cât în zece luni în învăţământ m-a impulsionat mult să plec.În al doilea rând am simţit nevoia unei ruperi de ritm, o schimbare care ştiam că mă va afecta într-un fel sau altul. O altă rutină mă va determina să-mi revalorizez viaţa.
Acasă au rămas soţul şi baiatul care a împlinit 15 ani zilele trecute şi care aşteaptă un cadou consistent la revenirea mea.Pentru ei înseamnă dezvoltarea şi descoperirea de noi abilităţi:gătesc singuri, fac curăţenie singuri, îşi spală şi calcă singuri.Pentru că vor face toate astea singuri timp de două luni, la 1 septembrie vor primi 100 milioane. Nu-i rău.
Când le-am spus ce gând am şi ce argumente am adus, au analizat ei şi-au dezbătut problema apoi mi-au dat acceptul să plec.Am (re)descoperit un nou sentiment: dorul de casă… de departe, toate par altfel…motivele pentru care imi cicăleam puştiul sau aveam discuţii cu soţul mi se par acum aiurea.Aici conştientizez cum n-aş fi făcut-o acasă că simplul fapt că am doi copii sănătoşi şi întregi la minte şi trup şi un soţ aşişderea, că avem casa noastră şi tot ce ne trebuie în ea, că avem amândoi servici,câţiva prieteni de nădejde, că părinţii pe care încă îi mai avem sunt
sănătoşi şi autonomi. Ar trebui să mulţumesc în fiecare clipă. De asta mi-am dorit să plec şi de asta mă bucur enorm să revin acasă.Lucrul cel mai minunat care mi se întâmplă aici e că am timp pentru mine cum n-am avut niciodată. Petrec mult timp doar cu mine şi cu gândurile mele. Acces la Internet am doar o oră pe săptămână şi asta e foarte bine.Civilizaţia e departe de mine, casa e cocoţată pe-un deal de unde se vede Rinul în vale şi centrul localităţii. Până acolo fac în pas alert mai bine de 40 minute. Am fost pe jos să văd Rinul şi mi-au trebuit două ore şi jumătate ca să mă duc şi să revin.În zare se văd blocurile oraşului din apropiere, Koblenz. Casa e construită pe un teren în pantă, astfel că din stradă intri în pivniță, parterul e de fapt la etaj iar din mansarda mergi direct în grădină. Toată grădina e terasată astfel încât are multe porţiuni orizontale în trepte. Interesant… şi frumos.Mă uit la oamenii de care am grijă, le urmăresc rutina zilnică şi încerc să mă imaginez la vârsta lor.Frau Hildegard are 82 ani, cu mintea foarte limpede, aude perfect, în schimb nu mai vede aproape deloc şi se deplasează foarte greoi în baston sau cu cadrul de mers. O incontineţă păcătoasă o obligă să poarte mereu Pampers.Ochii n-o mai ajută să facă ce făcea cândva, nu mai poate citi, la televizor vede doar lumini şi umbre şi doar ascultă, nu ştie cât e ceasul, nu poate aprinde singură plita ca să gătească, nu poate pleca singură de acasă, nu poate vedea ce pastile trebuie să ia, nu ştie câţi bani mai are în cont, nu-şi poate cumpăra ce-i place…off…Toate aceste neajunsuri o determină să-şi dorească să fie mereu în centrul atenţiei, să fie întrebată mereu ce-şi doreşte, să petreacă mult timp în compania cuiva…Îşi sună zilnic prietenele şi stă de poveşti cu orele spre disperarea lui Herr care o cronometrează de fiecare dată şi-o intreaba…”Mai ai?”
Herr Helmut are 87 ani şi rezolvă Sudoku mai repede ca mine, nu mai aude bine în schimb vede perfect, merge în baston şi oboseşte extrem de repede din cauza unei insuficienţe respiratorii şi a problemelor cardiace. Este foarte econom, nu risipeşte nimic din ce nu trebuie risipit. Găteşte foarte bine, de fapt el găteşte pentru toţi trei, eu doar îl
asist, îl ajut şi scriu reţetele în româneşte ca să ştie următoarele românce care vor veni să-i ajute în casă ce şi cum mănâncă ei. Ideea asta i-a plăcut mult şi mereu îmi explică toate detaliile.A lucrat la căile ferate şi are o mulţime de enciclopedii despre trenuri. Cândva a fost pasionat de păsări, le fotografia…le cunoaşte pe toate.Pentru faptul că nu ştiu germana foarte bine comunic destul de anevoios cu ei. Acuma e mai bine, dar la inceput a fost cumplit. Dar aplic cu mare succes „Metoda Achim” aşa am denumit-o în amintirea bunul prieten de familie Gabi Achim care mereu făcea boacăne şi mereu rânjea tâmp de te pufnea râsul şi nu te puteai supăra pe el.Ei bine, metoda asta funcţionează perfect. Zâmbesc şi ridic din umeri ca o toantă şi-mi cer scuze.
Sfaturi pentru o bătrânețe fericită
Am scris mai jos câteva gânduri de care aş vrea să ţin cont în viitor şi care mă gândesc că poate vor fi de folos cuiva…sau măcar să invite la reflecţie…Ideile sunt de-a valma, aşa cum mi-au venit în minte. Deci, ce am învăţat îngrijind pe Frau Hildegard (82) şi Herr Helmut (87) timp de două luni în Germania:
   1.  Că trebuie să te ingrijeşti de venitul tău la bătrâneţe încă de pe vremea cănd poţi s-o faci. Cheltuielile, deşi scad pe de-o parte (nu mai cumperi atatea haine, nu mai călătoreşti atât de mult, nu mai pleci în concediu, copiii sunt pe picioarele lor), cresc mult pe de alta (medici, medicamente, deplasări, meşteri pentru reparaţii, ajutor menaj).
   2. Că trebuie să ai lucruri de calitate în casă şi cât eşti încă în putere să pui totul la punct pentru urmatorii 20 ani (instalaţii sanitare, electrice, electrocasnice, acoperiş, gard, mobilă etc)
   3. Că trebuie să faci eforturi permanente să fi la curent cu tehnologia (pe cât posibil). E greu să ai 80 ani şi să nu ştii să foloseşti un telefon mobil, să butonezi o telecomandă, să foloseşti un bancomat (exemple contemporane).
   4. Că trebuie să te ai bine cu vecinii.
   5. Că trebuie să ai prieteni buni şi de nădejde, că trebuie să fi tu un bun prieten. Să-i suni, să vă întâlniţi, să organizaţi acţiuni comune. Să-i feliciţi la aniversări şi să le faci cadouri simbolice.
   6. Că trebuie să fi cât mai activ. Dacă laşi garda jos puterile tale vor scădea foarte rapid.
   7. Că trebuie să-ţi dezvolţi ai o paletă largă de hobby-uri şi de activităţi extraprofesionale încă de pe-acum, cât eşti încă valid şi trebuie să iei în calcul că bătrâneţea aduce cu ea multe neputinţe pe diverse planuri. Dacă toată viaţa ai citit sau ai privit la tv, dacă ajungi sa-ţi pierzi vederea eşti terminat. Ziua trece îngrozitor de greu privind în tavan.
   8. Că e înţelept să te îngrijeşti cât eşti în putere să achiziţionezi aproape de casă o palmă de pământ pe care s-o poţi lucra, să ai un pom, să faci mişcare, să te simţi util, să ai o legumă sau un fruct proaspăte şi sănătoase.
   9. Adună amintiri frumoase. Rânduieşte-le frumos în albume şi cutii.Completeză un jurnal cu evenimentele importante şi scrie câteva rânduri despre ele. Acum nu realizezi ce vor însemna ele atunci.
   10. Împacă-te cu copiii tăi. Respectă-le alegerile, încurajează-i mereu şi roagă-te să le fie bine.
   11. Fă eforturi permanente să faci să fie armonie şi înţelegere în familie. Respectul şi toleranţa să fie cuvinte de ordine. Vine vremea când doar ele vor mai conta.
   12. Îngrijeşte-te de sănătate cât mai bine. Impune de pe-acum un stil de viaţă şi o alimentaţie cât mai sănătoase: cât mai multă apă, cât mai multe alimente neprelucrate termic, cât mai puţină carne, „sare,zahăr şi grăsimi” cu moderaţie, ulei de măsline, miere de albine, mese la ore fixe, bioritm, mişcare, sport, prieteni, activităţi sociale,
hobby-uri, curăţenie (trup şi casă), activităţi mentale și lista e lungă. Fă-ţi o dantură de calitate.
   13. Descotoroseşte-te de ce nu mai ai nevoie în casă. Evită să aduni lucruri care nu-ţi vor folosi nicodată.
   14. Începe să fi econom. Nu risipi fără rost resursele.
   15. Dacă îţi vei construi o casă ia în calcul eventualitatea că poţi trăi cel puţin 90 ani şi că un sfert din viaţă puterile tale nu vor fi nici pe departe cele de acum. N-o fă mare. Copiii cresc repede şi-şi iau zborul. Dacă totuşi vrei o casă mare şi-ţi poţi permite, proiecteaz-o în aşa fel încât, fie să poţi locui cu copiii şi familiile lor (lucru puţin probabil), fie să poţi închiria o parte din casă fără să fi deranjat sau să deranjezi sau, de ce nu, să oferi găzduire contra ajutor menajer. Dacă poţi, mai bine investeşte într-o a doua locuinţă ce poate fi inchiriată sau dăruită copiilor.
   16. Nu te gândi să te muţi la pensie la ţară decât dacă ai confort (apă, gaz), căi de comunicaţii bune şi un oraş aproape şi doar dacă ai crescut la ţară. Altfel, o schimbare prea radicală după pensionare va fi greu de asimilat. Primii ani îţi va fi bine dar apoi va începe să-ţi fie greu.
   17. Gândeşte-te că la pensie va trebui să ai cu ce-ţi umple timpul.Învaţă să pictezi, să bricolezi, să grădinăreşti…orice îţi poate umple timpul şi, de ce nu, să-ti aducă un venit.
   18. Învaţă să acorzi primul ajutor, să faci injecţii şi masaj terapeutic.
   19. Fii îngăduitor cu cei vârstnici şi neajutoraţi. Ei nu vor să fie aşa…Nu vor să fie neputincioşi, ursuzi, nefolositori. Dacă nu-i poţi ajuta într-un fel sau altul, măcar nu te mai supăra pe ei când îţi încurcă treburile în goana ta zilnică.
   20. Fii cât mai apropiat cu părinţii tăi. Dacă eşti departe de ei sună-i cât mai des, lasă-i să te cicălească fără să te enervezi, ascultă-le aceeaşi intâmplare spusă şi data trecută. Când mergi în concediu nu te du ca musafir, pune în portbagaj trusa cu scule şi pune la punct ce e de reparat, ajută-i, cumpără-le ce le trebuie sau ştii tu că le-ar uşura bătrâneţile.Lista o poate completa fiecare cu ce mai întâlneşte pe parcurs. Din fericire avem mulţi bătrâni în jur şi multe exemple bune şi rele de învăţat din ele. Nu ne putem plânge nimanui mai târziu spunând că n-am ştiut.
Ideea e simplă…dacă nu începi să faci nimic din toate acestea încă de pe-acum…vei fi condamnat la o bătrâneţe nefericită. Aşa gândesc eu acum. Punct.

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Tilush la data de Lun Aug 12, 2013 10:27 am

Scrie foarte bine! Imi place. Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 220206 

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 EhiPovesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 192002orhimic
     clik pe carte!
Tilush
Tilush
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

feminin Mesaje : 2698
Reputatie : 169
Puncte : 41938
Data de inscriere : 11/02/2010
Varsta : 55
Localizare : Bacau

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de popescugp la data de Lun Aug 12, 2013 10:52 am

Totul este adevarat si bine de respectat.

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 36611
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 74
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de mutzy la data de Lun Aug 12, 2013 6:10 pm

Am recitit-o cu placere. Cata dreptate are!

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 2081166qmwwivarb1
mutzy
mutzy
Moderator
Moderator

feminin Mesaje : 6095
Reputatie : 121
Puncte : 48039
Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 64
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Victor la data de Mar Aug 13, 2013 2:23 pm

Am citit cu mare atentie acest material.
Este mereu de actualitate si trebuie sa se tina cont de aceste sfaturi.
Omul surprinde intotdeaua.
Mai intai isi sacrifica sanatatea pt a face bani.
Apoi sacrifica banii pt sanatate.
Apoi este cu gindul la viitor incit uita de prezent.
Rezultatul este ca nu este nici in prezent, nici in viitor.
Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare de parca nu ar fi trait.

_________________
http://dumitruvictor.sunphoto.ro/frumoasele_mele
Victor
Victor
Moderator
Moderator

masculin Mesaje : 3916
Reputatie : 180
Puncte : 40407
Data de inscriere : 21/07/2011
Varsta : 64
Localizare : Arges

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Mar Aug 13, 2013 3:19 pm

Mare adevar graita-i Victor, ai perfecta dreptate dar din nefericire sunt persoane care nu realizeaza asta nici pana mor.

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Joi Sept 12, 2013 9:14 pm

Castelul Vietii Tale (poveste cu talc)

A fost odată un Senior, care hotărâse să facă o excursie prin Europa. Ajungând în Marea Britanie, din aeroport a cumpărat un ghid de călătorie, ce cuprindea castelele ce pot fi vizitate, în el fiind mentionate zilele si orele de vizită, uneori acestea fiind foarte limitate.
Pe una dintre paginile ghidului, Seniorul a văzut o ofertă specială, "Castelul Vietii Tale." Din fotografiile prezentate, castelul nu este mai bun sau mai rău ca altele... Ghidul mai indica faptul că, din motive care vor fi anuntate mai târziu, pentru vizitarea castelului nu se percepe taxa la intrare, ci la iesire, iar coordonarea zilei si orei vizitei, urmează a se face individual, la numărul de telefon indicat. Intrigat de oferta neobisnuită, domnul, de cum ajunge la hotel, formează numărul de telefon si se întelege cu proprietarul despre data călătoriei. Totul în lume decurge după anumite legi, era inscriptionat la intrarea în castel, iar la usă domnul a fost întâmpinat cu foarte multă amabilitate de către un om îmbrăcat într-o fusta tipic scotiană, în carouri. - Ceilalti vizitatori au intrat deja? - se interesează turistul. - Ceilalti vizitatori??? - se miră omul. Nu, nu mai e nimeni, vizitele în Castelul nostru se efectuează individual si nici serviciile unui ghid nu oferim. Nespunând nimic cu referire la programul de lucru, el a început a-i povesti turistului istoria castelului si a făcut o trecere în revistă a tuturor lucrurilor notabile, ce pot fi admirate acolo: tablourile de pe pereti, sala cu modele de armuri de lângă intrare, armele militare din cameră sub scări, catacombele si camera de tortură din temnită.
Când a terminat povestirea, el i-a înmânat vizitatorului o lingură si a cerut ca pe parcursul întregii călătorii să tină lingura cu partea concavă în sus. - Si asta de ce? - a întrebat el, nedumerit. - Astea sunt regulile noastre. Noi nu percepem o taxă de intrare, iar costul excursiei îl stabilim în felul următor: fiecărui vizitator îi dăm o lingură, umplută cu nisip fin, în acesta fiind exact o sută de grame de nisip, iar fiecare care intră, pe tot parcursul vizitei trebuie să poarte această lingură cu el. După terminarea călătoriei, măsurăm nisipul rămas în lingură, iar pentru fiecare gram lipsă, se achită o Liră sterlină ... - Si dacă nu vărs niciun gram? - Oh, în acest caz, vizita este gratuită. Vizitatorul a fost surprins si amuzat de o astfel de conditie.
Gazda primitoare a umplut lingura cu nisip si excursia Seniorului a început. Încrezător în puterea mâinilor sale, el a început să urce încet treptele, neluându-si privirea de la lingura. În partea de sus, lângă galeria de tablouri, el a decis să nu meargă, pentru că vântul sufla puternic si ar putea vărsa nisipul. Se coboară sub scări pentru a ajunge la sala cu arme militare, însă stând sub scară, îsi dă seama că, pentru a ajunge în acea sală, trebuie să sară peste o balustradă. Lucru care nu i-ar fi pus viata în pericol, dar care, sigur avea să ducă la vărsarea nisipului din lingură, asa că se limitează să examineze camera de la distantă. Pentru acelasi motiv, Seniorul nu a coborât în temnită, deoarece trebuia să coboare pe niste scări foarte abrupte.
Foarte multumit de faptul că a păstrat continutul din lingură intact, a început să se îndrepte spre locul de unde si-a început turul. Acolo era asteptat de persoana în fustă scotiană, cu o balantă în mână. Seniorul a golit continutul din lingură în balantă si asteptă nerăbdător rezultatul. - Surprinzător, ati pierdut doar jumătate de gram, ceea ce înseamnă că nu trebuie să plătiti nimic pentru vizita efectuată - spune proprietarul. - Multumesc. - Ti-a plăcut vizita? - Întrebă la sfârsit omul în fustă. Turistul, după un moment de ezitare, decide să fie sincer. - De fapt, nu prea. Tot timpul m-am gândit la nisip si nu am reusit să examinez ceea ce era în jur meu. - Foarte regretabil!!... Stii, voi face o exceptie pentru tine. Din nou, voi umple lingura ta, pentru că astea sunt regulile, dar de data asta, uită de nisip, chiar dacă îl versi pe tot, nu vei plăti nimic pentru vizită. Singura conditie e că trebuie să reusiti în 12 minute, deoarece după asta, trebuie să vină alt vizitator.
Fără a irosi niciun moment, domnul a luat lingura si a fugit spre sala de lângă antreu, pentru a arunca o privire rapidă la exponatele de armură. După asta, repede a coborât pe scări în temnită, nisipul deja îl vărsase tot, dar asta nu mai conta. Acolo, el nu a petrecut niciun minut, pentru că timpul se scurgea destul de repede. Apoi, începe să alerge spre camera de sub scări, unde erau depozitate armele, dar aruncând o privire la ceas, si-a dat seama că au trecut deja unsprezece minute. Timp pentru a vizita camera cu arme nu mai avea, de aceea se hotărăste să plece spre iesire, unde era asteptat de proprietar. - Văd că nu mai aveti nisip în lingură, lucru ce mă face să cred că, nefiind obligat să aveti grija nisipului, de data asta, excursia v-a plăcut. Vizitatorul nu a răspuns imediat. - De fapt, nu, a spus el, în cele din urmă. Mă gândeam cum să nu întârzii, chiar dacă am vărsat tot nisipul, nu am avut nicio plăcere. Omul în fustă îsi aprinde pipa si spune: -Există oameni care trec prin "Castelul Vietii" lor, încercând să nu plătească pentru nimic, si nu se pot bucura de această călătorie. Mai sunt si altii care întotdeauna sunt grăbiti, pierd repede totul si nu pot obtine plăcere.
Putini înteleg stiinta vietii. Ei descoperă fiecare ungher si se bucură de fiecare moment. Ei stiu că trebuie să plătească pentru tot, dar înteleg că în viată sunt lucruri, pentru care merită să plătesti.


Pentru ce ne zbatem atât??!

Un vapor a ancorat în Mexic, lângă un micuț sat de pescari. Un turist, i-a complimentat pe pescari pentru calitatea produselor și i-a întrebat cât timp le ia să prindă acei pești.
- Nu foarte mult timp, au raspuns pescarii la unison.
- Dar de ce n-ați mai stat, ca să prindeți mai mult pește?
Pescarii i-au răspuns că micile cantități pe care le prind, sunt suficiente pentru nevoile lor și ale familiilor lor.
- Și ce faceți în restul timpului? a întrebat turistul.
- Dormim până târziu, pescuim puțin, ne jucăm cu copiii și ne facem siesta împreună cu soțiile noastre. Mai târziu, pe seară, mergem în sat, unde ne întâlnim cu prietenii, bem puțin, cântăm la chitară câteva cântece și tot asa…. Avem o viață plină.
Turistul i-a intrerupt,
- Stați puțin! Eu am absolvit Harvard-ul, am o diplomă în economie și pot să vă ajut! Trebuie să pescuiți mai mult timp în fiecare zi. În felul acesta, o să puteți vinde peștele pe care îl prindeți în plus. Cu veniturile suplimentare, veți putea cumpăra o barcă mai mare.
- Și după asta? au întrebat pescarii.
- Cu banii suplimentari pe care-i va aduce barca, veți putea cumpăra o a doua și o a treia barcă și tot așa, până când veți avea o întreagă flotă. În loc să vindeți peștele unui intermediar, veți putea negocia direct cu marile fabrici de procesare, poate chiar să vă construiți propria fabrică. Atunci veți putea părăsi sătucul ăsta micuț și să vă mutați în Mexico City , Los Angeles , sau poate chiar la New York ! De acolo vă veți putea conduce noua întreprindere prosperă.
- Și cam cât timp ne-ar lua asta? au întrebat pescarii.
- Douăzeci, poate chiar douăzeci și cinci de ani. a replicat turistul.
- Și după asta?
- După asta? Ei bine, prietene, ăsta-i momentul cand devine cu adevarat interesant,” a răspuns zâmbind larg turistul. Când afacerea ta este cu adevărat uriașă, poți să începi să vinzi și să cumperi active și să faci milioane de dolari!
- Milioane? Serios? Și după asta? au întrebat pescarii.
- După asta, veți putea să vă retrageîi din afaceri, să traiți într-un sătuc liniștit și retras pe malul mării, să dormiți târziu, să vă jucați cu copiii voștri, să vă faceți siesta cu soțiile și să vă petreceți serile împreună cu prietenii distrandu-vă cum vreți voi.
- Domnule, dar asta e exact ce facem acum. Care ar fi rostul să irosim douăzeci și cinci de ani? au întrebat mexicanii...

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Victor la data de Vin Sept 13, 2013 10:40 am

Frumoase si cu mult tilc aceste povesti, care sunt rupte din realitate.
Bem prea mult, fumam prea mult, Cheltuim banii nesabuit, ridem prea putin,
conducem prea repede, devenim din ce in ce mai furiosi, stam seara pina tirziu, ne trezim
obositi, citim prea putin, ne uitam la televizor prea mult.
Ne-am inmultit posesiile, dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si urim prea des.
Am invatat cum sa vietuim, dar nu stim cum sa traim.
AM ADAUGAT ANI VIETII, NU VIATA ANILOR.

_________________
http://dumitruvictor.sunphoto.ro/frumoasele_mele
Victor
Victor
Moderator
Moderator

masculin Mesaje : 3916
Reputatie : 180
Puncte : 40407
Data de inscriere : 21/07/2011
Varsta : 64
Localizare : Arges

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de popescugp la data de Vin Sept 13, 2013 4:18 pm

Pline de invataminte si adevar;multumim.

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 36611
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 74
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de mutzy la data de Vin Sept 13, 2013 8:41 pm

Pline de invataminte aceste povestiri. Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 853267 

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 2081166qmwwivarb1
mutzy
mutzy
Moderator
Moderator

feminin Mesaje : 6095
Reputatie : 121
Puncte : 48039
Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 64
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Vin Sept 13, 2013 8:47 pm

Cu placere.

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Mier Sept 18, 2013 9:13 pm

Cu vecinul nu e bine să discuţi nici de nevasta ta, nici de nevasta lui.
   (Ramon Lull)

Bărbaţii care nu le înţeleg pe femei sînt de două tipuri: căsătoriţi şi necăsătoriţi.
 (Jacques Languirand)

Bărbatul e singurul mascul care-şi bate femela. Asta înseamnă fie că el e cel mai brutal dintre toţi masculii, fie că femeia e cea mai afurisită femelă.
  (Georges Courteline)

Femeile au toate defectele: sînt cheltuitoare, sînt bîrfitoare, sînt superficiale şi mai sînt şi frumoase pe deasupra.
  (Paul Morand)

Femeilor le plac bărbaţii plinuţi... în zona portofelului.
  (Kay Ingram)

Dacă vrei ca soţia să te asculte cînd vorbeşti, vorbeşte cu altă femeie. O să fie numai ochi şi urechi.
  (Sacha Guitry)

Ochiul nevestei vede un fir de păr de altă culoare pe umărul soţului, dar nu vede bine uşa de la garaj.
  (Carlo Nell)

Prietenia între două femei e doar un  scurt armistiţiu.
  (Rivarol)

Soţul unei femei care-ţi place nu poate fi decît un idiot.
  (Goerges Feydeau)

Nici o femeie nu crede că iubitul ei ar putea fi inteligent, dar îl laudă precaută, ca să stea liniştit.
  (Drew Barrymore)

Spun unii că e mai bine să faci dragoste decît război, dar dacă aveţi chef de amîndouă, căsătoriţi-vă!
  (Jerry Seinfeld)

Căsătoria provine din dragoste aşa cum şi oţetul provine din vin.
  (Lord Byron)

Sexul este o ocupaţie ereditară. Dacă părinţii tăi nu fac ::EDIT ADMIN::, nici tu nu vei ajunge să faci vreodată.
  (Woody Allen)

Femeia ar fi mai fermecătoare dacă am putea să-i cădem în braţe fără să-i cădem în gheare.
  (A. Bierce)

După ce Jean a ucis-o pe Marie, chiar de a doua zi ea a încetat să-l mai înşele.
  (Alphonse Allais)
 
Cînd un băiat vine şi-ţi ia fata la plimbare te simţi ca un om care dă un Stradivarius pe mîna unei gorile.
  (Jim Bishop)

Căsătoria este o legătură între o persoană care nu-şi aduce aminte niciodată aniversările şi una care nu le uită niciodată.
  ( Ogden Nash)

Când te căsătoreşti ai nevoie de un martor. Ca la orice duel.
  (Sacha Guitry).

Uneori e greu să spui dacă într-o casă conduce bărbatul, femeia, soacra sau bucătăreasa. Totuşi, câinele casei ştie întotdeauna cine e şeful.
  (Marcel Pagnol).

Dragostea e ca duelul: dacă te atinge, te răneşte.
  (Tristan Corbiere)

Când o femeie îţi dăruieşte şi inima, de obicei te obligă să iei şi restul.
  (John Vanbrugh)


Singura modalitate de ascăpa de ispită este să-i cedezi.
  (Oscar Wilde)

Ca să-şi apere punctul de vedere, avocatul îşi pune roba. Femeia şi-o scoate.
  (Coluche)

O singură căsătorie îl poate face pe un bărbat fericit: cea a fiicei sale.
  (Marcel Achard)

Soţia mea este nepreţuită, dar pe mine mă costă al naibii de mult.
  (Sacha Guitry)

Sunt de accord cu obiceiul care spune că bărbatul trebuie să sărute mâna femeii când o întâlneşte prima dată. De undeva tot trebuie să înceapă.
  (Sacha Guitry).

Statisticile sunt precum costumele de baie: îţi arată ce ştie toată lumea şi îţi ascund exact ceea ce ai fi vrut să afli.
  (Georges Vedel)

Un bărbat nu este complet, dacă nu e însurat. Abia atunci e terminat.
  (Robert Frost)

Dacă te laşi de fumat, de băut şi de femei, nu trăieşti mai mult...doar ţi se pare că timpul trece prea încet .
  (Clement Freud)

Căsătoria este rezolvarea problemelor pe care două persoane, singure fiind, nu le-ar fi avut.
  (Sacha Guitry)

În materie de dragoste fizică, astăzi, hainele jenează mai mult decât principiile.
  (Philippe Bouvard)

Soarta favorabilă e ca femeia: dacă nu profiţi de ea când îţi iese în cale, mâine n-o mai prinzi, că a avut-o altcineva.
  (Napoleon)

Cine ştie să descifreze privirile femeilor, nu mai are nimic de învăţat.
  (William Shakespeare).Când un bărbat îţi fură nevasta, nu există răzbunare mai bună decât să-l laşi să o păstreze.
  (Sacha Guitry)

Bărbaţii vor să fie prima dragoste pentru femei, în timp ce femeile vor să fie ultima dragoste pentru bărbaţi.
  (Oscar Wilde)

Plăcerea din dragoste ţine doar un moment, durerea din dragoste ţine o veşnicie.
  (Autor necunoscut)

Numai fetele cuminţi îşi ţin un jurnal. Fetele rele n-au timp.
  (Tallulah Benkhead)

Soţul este ceea ce rămâne dintr-un amant, după ce i se extrag anumiţi nervi.
  (Helen Rowland)

Orice femeie poate să mimeze singură că are un orgasm, dar numai cu ajutorul unui bărbat poate să mimeze că este îndrăgostită.
  (Woody Allen)

::EDIT ADMIN::-appeal-ul este doar 50% meritul femeii. Restul este meritul bărbatului care se uită la ea.
  (Sophia Loren)

Un spectacol de operă este ca o femeie inteligentă: costă mult, e greu de înţeles şi nu poţi spune nimic rău despre el fără să fii considerat mitocan.
  ( Cleveland Amory)

Femeia este un bărbat cu părul lung şi ideile scurte.
  (Arthur Schopenhauer)

Femeia nu poate trăi fără oxigen, iar bărbatul nu poate trăi fără femei.
  (Pierre Desproges).

Bărbaţii şi femeile sunt de acord într-un singur punct: nici unii nici alţii nu au încredere în femei.
  (Henri Louis Mencken)

Dacă soţul şi soţia merg împreună pe stradă, cel care merge mai repede e mai supărat.
  (Victor Borge)

Femeile sunt precum pisicile: cad mereu în picioare.
  (John Keats)

Poate că gelozia le plictiseşte pe femei, dar lipsa ei le omoară de-a dreptul.
  (Alfred Capus)

Vă plac femeile geloase sau altele? Care altele?
  (Pierre Doris)

Cînd te însori cu o fată, te însori, totdeauna, şi cu familia ei.
  (Jan Mens)

Bărbaţii care nu au vicii majore au nişte calităţi foarte plictisitoare.
  (Elizabeth Taylor)

Orice bărbat, care vrea să-i facă pe plac iubitei, seamănă cu un urangutan care cîntă la vioară.
  (Honore de Balzac)

Un tată e un bancher personal, de care a făcut rost mama cînd era tînără.
  (Robert Frost)

Cînd o doamnă refuză, trebuie să fie discretă. Cînd nu refuză, bărbatul trebuie să fie discret.
  (Jean Dolent)

E imposibil să ghiceşti cîţi bani are de gînd să cheltuie o femeie.
  (Albert Willemetz)

În dragoste, unii fac, alţii vorbesc. Mai bine tac şi eu.
  (Pierre Desproges)
 
Cînd o femeie are darul de a tăcea, are precis şi alte calităţi ieşite din comun.
  (Corneille)


Ultima editare efectuata de catre Diane in Mier Sept 18, 2013 9:55 pm, editata de 1 ori

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de popescugp la data de Mier Sept 18, 2013 9:25 pm

Le cunosc de cateva zile si sunt cugetari bune.Multumim.

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 36611
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 74
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Mier Sept 18, 2013 9:56 pm

Cu placere.

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Victor la data de Joi Sept 19, 2013 4:58 pm

Foarte bune!Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 877508 Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 220206 

_________________
http://dumitruvictor.sunphoto.ro/frumoasele_mele
Victor
Victor
Moderator
Moderator

masculin Mesaje : 3916
Reputatie : 180
Puncte : 40407
Data de inscriere : 21/07/2011
Varsta : 64
Localizare : Arges

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de mutzy la data de Joi Sept 19, 2013 7:26 pm

Si eu le cunosc Laughing 

_________________
Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 2081166qmwwivarb1
mutzy
mutzy
Moderator
Moderator

feminin Mesaje : 6095
Reputatie : 121
Puncte : 48039
Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 64
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Diane la data de Joi Sept 19, 2013 8:31 pm

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 566597 Normal daca de la tine le-am primit.

_________________
https://s663.photobucket.com/albums/uu351/irena_043/
http://irena.sunphoto.ro/origami

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 16ldw7k
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1031480
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Victor la data de Dum Dec 01, 2013 4:01 pm

Un inger se adreseaza unui om:
-Vrei sa-ti arat viata ta?
-Vreau.
Ingerul l-a inaltat la ceruri si omul isi vede toata viata-doua perechi de urme alaturate.
-Ale cui sunt urmele acestea?
-Ale tale si ale mele-eu te-am insotit toata viata.
-Dar de ce uneori se vede doar o singura urma?
-Acelea erau cele mai grele momente din viata ta.
-Si tu m-ai parasit in cele mai grele momente??
Cum ai putut sa faci asa ceva?
-Nu te=am parasit niciodata, in acele momente te purtam in brate_________________
http://dumitruvictor.sunphoto.ro/frumoasele_mele
Victor
Victor
Moderator
Moderator

masculin Mesaje : 3916
Reputatie : 180
Puncte : 40407
Data de inscriere : 21/07/2011
Varsta : 64
Localizare : Arges

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de popescugp la data de Dum Dec 01, 2013 5:03 pm

Buna comparatia si intelepciunea!

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 36611
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 74
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor - Pagina 9 Empty Re: Povesti si povestiri de suflet forumul-florilor

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 9 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum