Forumul Florilor


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Forumul Florilor
Forumul Florilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Metode de inmultire a plantelor

+7
acidula
andreiacamelia
katie
DoamnaV
Diane
gty
Admin(Lili)
11 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Admin(Lili) Lun Dec 21, 2009 8:34 pm

In primul rand se stie ca cel mai indicat sezon, pentru inmultirea plantelor este primavara. Acum plantele "se trezesc la viata" intrand intr-o noua perioada de vegetatie.
Inmultirea plantelor de apartament si a celor de gradina se poate realiza prin:
Divizare: este una dintre cele mai simple metode de multiplicare a plantelor care se aplica celor cu port de tufe, rozete, care dezvolta la baza lor mici buchetele ce-si dezvolta individual radacinute, majoritatii orhideelor si plantelor grase tip rozeta,etc. Ea consta in separarea tufelor sau rozetelor de frunze bogate in mai multe buchetele care au cateva frunze sau tulpini si radacini. Daca uneori micile rozete sau micile platute se formeaza chiar la suprafata substratului fiind usor de prelevat, cum este cazul violetelor africane sau suculentelor din genurile Aloe, Hawortia, Echeveria, in alte cazuri (majoritatea bromeliaceelor, Spatiphyllum, Anthurium, etc), pentru divizarea tufelor este necesar sa scoatem intreaga planta din ghiveci. In aceasta ultima situatie, se indeparteaza cu grija pamantul de pe radacini si se descalcesc cu atentie ca sa nu se rupa. In functie de bogatia ei tufa se poate separa in 3-5 indivizi fiecare cu cateva frunze si radacini. Frunzele ingalbenite si radacinile vatamate, in timpul divizarii, se taie. Apoi se planteaza fiecare separat in compost proaspat si se uda bine pentru fixarea radacinilor. Apa nu trebuie sa balteasca deoarece micile plantute sunt destul de firave, de aceea daca din greseala ati udat un pic mai mult neaparat lasati ghiveciul la scurs si aruncati excesul de apa din farfurioara ghiveciului. Nu expuneti plantele imediat la soare ci in lumina intensa dar filtrata. Abia dupa 3-4 saptamani le veti scoate afara pe cele care iubesc lumina directa, moment in care veti incepe si fertilizarea lor.
Butasire:este de asemeni o metoda simpla de inmultire a plantelor care se realizeaza prin intermediul asa- numitilor butasi care reprezinta de fapt o frunza cu petiol intact, o frunza sectionata prin nervura principala, un fragment de frunza, un fragment de tulpina. In oricare din aceste cazuri insa trebuie sa tinem cont de un singur lucru si anume ca numai un tesut sanatos va fi capabil sa genereze o noua planta de aceea butasii se preleveaza intotdeauna din portiuni ale plantei care sunt sanatoase si viguroase.
-butasii de frunze intregi : se pot realiza in doua moduri: din frunza intreaga cu petiol (ca in cazul violetelor africane, gloxiniilor, etc) care dupa prelevare se fixeaza cu petiolul direct in pamant si frunza ridicata,iar noua planta va lua nastere la jonctiunea dintre petiol si frunza; sau se pot realiza din frunze fara petiol (ca in cazul Streptocarpus sau unele begonii) care se aseaza pe substrat cu fata inferioara in jos dupa ce nervurile lor au fost usor incizate din loc in loc, exact unde in viitor vor apare noile plantute. In ambele cazuri, pentru o inradacinare buna se indeparteaza 2-3 cm din varful limbului foliar si se aseaza pe mranita de rasadnita care se umezeste fara a o imbiba si fara a stropi frunza.
-butasii din fragmente de frunza : se folosesc cu succes tot in cazul begoniilor , streptocarpusilor,etc si se obtin din fragmente de limb foliar al frunzei care de asemeni se incizeaza din loc in loc la nivelul nervurilor. Butasii obtinuti se planteaza pe verticala in mranita de rasadnita, ingropand jumatate din inaltimea lor. Ca si in cazul frunzei intregi fara petiol noile plantute apar la nivelul nervurilor.
-butasii terminali din tulpina sau lastari : se obtin varfuri de 3-5 cm lungime (in cazul plantelor la care distanta dintre 2 noduri este mica) si de 10-15 cm lungime (in cazul celor care au distanta internodala mare), care vor pastra intotdeauna mugurele terminal intact. Taietura se realizeaza sub nod, usor oblic dar mai ales neted (fara aschieri sau franjurari) folosind un foarfece bine ascutit sau o lama de ras. Se trece apoi la indepartarea excesului de frunze inferioare de pe butas pastrand doar 2-3 in cazul plantelor cu frunze mari si 3-5 in cazul celor cu frunze mai mici. In final butasii se pun la inradacinat in mranita de rasadnita amestecata cu putin nisip pentru a realiza un bun drenaj. Se umeseste sustratul si se aseaza recipientele in lumina intensa, filtrata.
-butasii din fragmente de tulpina : se aplica doar in cazul plantelor cu tulpina semilemnificata (Dracaena, Yucca, Diefenbachia, etc) de la care se preleveaza fragmente de tulpina de 3-5 cm taiate orizontal si avand fiecare cate 2-3 muguri, in stare latenta. Taieturile trebuie sa fie drepte, fara aschieri iar din loc in loc se realizeaza mici incizii ale tesutului superficial. Butasii se planteaza in amestec de mranita de rasadnita si nisip in pozitie verticala sau culcati, in ambele cazuri ingropand jumatate di inaltimea lor. Se umecteaza substratul, se acopera recipientul cu o folie de plastic transparenta, pentru crearea unei atmosfere sufocante, propice inradacinarii si de aseaza in lumina intensa dar filtrata.
In cazul butasilor de frunze intregi cu petiol si a celor terminali obtinuti din tulpini sau din lastari o inradacinare mai sigura si adesea mai rapida rezulta prin introducerea acestora in pahare mici de sticla, transparente si umplute cu apa la temperatura camerei. Daca frunzele sunt micute pentru a elimina riscul scufundarii butasului in apa in intregime (mai ales in cazul recipientelor cu gura larga), acoperiti vasul cu o folie transparenta gaurita prin care introduceti in apa tija sau petiolul butasului. In acest mod se aseaza in lumina intensa, filtrata iar cand radacinutele ajung la 6-8 cm se planteaza butasii individual in ghivece mici, in mranita adecvata fiecarui soi in parte. Se fertilizeaza la circa 3-4 saptamani dupa plantare.
Prin stoloni: se practica in cazul plantelor flexibile, pendente, care poarta la extremitati rozete de frunze ce dezvolta in timp radacini. Acestia se detaseaza usor de pe planta mama si se planteaza individual in amestec de mranita de rasadnita si nisip daca au radacini sau se pun o perioada in pahare cu apa si apoi se planteaza in substrat.
Marcotaj: este o metoda destul de dificila care consta in stimularea inradacinarii unei tulpini care, spre deosebire de butas este inca legata de planta mama. Plantele pot fi inmultite prin doua tipuri de marcotaj: aerian si terestru. Marcotajul aerian este practicat la plantele care au tulpini si ramificatii rigide, semilignificate ( Ficus, Dracaena, Croton, Yucca, etc), indeosebi pentru recuperarea plantelor degarnisite de frunzele bazale.Metoda consta in producerea marcotelor, prin mici crestaturi netede realizate internodal, pe o parte, sau de jur imprejurul tulpinii prin care se indeparteaza scoarta si care in timp vor da radacini. Dupa crestare se usuca locul prin absorbirea usoara a sevei sau spalarea ei cu apa calduta, se introduce usor un varf de bat de chibrit pentru ca tesuturile sa nu se sudeze si se acopera cu un manson de folie de plastic umplut cu amestec de mranita de rasadnita si turba care se leaga nu foarte strans sub si respectiv deasupra marcotei. Se umezeste pamantul din manson, regulat, cu mici cantitati de apa. Marcotajul terestru se aplica numai plantelor cu tulpini flexibile, taratoare (Iedera, Philodendron, Plectanthus, etc). In acest caz se alege o tulpina tanara, viguroasa care se curbeaza si se introduce cu extremitatile in recipientul cu mranita si nisip. Se fixeaza bine partea tulpinii care iese din exteriorul ghiveciului cu ajutorul unui tutore si se uda substratul regulat si des. Marcota de preleveaza de pe planta mama dupa aparitia radacinitelor si frunzelor proprii si se planteaza individual.
Altoire: se practica in cazul unor specii de cactusi (echinopsis, eriocereus, hilocereus, etc) si consta in alipirea unei portiuni de tulpina (altoi) pe o planta matura cu radacini numita portaltoi. Tulpina portaltoiului se taie perfect orizontal la o distanta de 12-15 cm de baza ei. Altoiul prelevat (parte terminala de tulpina) se aseaza pe portaltoi astfel incat partile taiate sa se suprapuna perfect (ele trebuie sa aiba neaparat diametrul egal) si se asigura alipirea cu ajutorul unui elastic fixat de partea superioara a altoiului si fundul ghiveciului. In cateva saptamani se va produce fuziunea.
Semanare: este o metoda naturala de inmultire sexuata prin care se pot obtine un numar relativ mare de plante noi care insa de multe ori nu vor fi identice cu planta mama. Dupa achizionarea semintelor le putem aplica acestora o serie de "tratamente" pentru ca ele sa germineze intr-un timp mai scurt. In acest sens, semintelor de dimensiuni mai mari le putem face o mica incizie superficiala cu un cutit iar semintelor mici le putem face o imbaiere scurta in apa calduta. Apoi se trece la semanarea lor in gradina direct in pamantul sapat si greblat in prealabil, sau daca este vorba de plante mici de interior acestea se pot semana in ladite sau jardiniere sau chiar individual in paharute mici de plastic, umplute cu mranita specifica rasadurilor. Cu o grebla sau cu ajutorul degetelor ( in cazul plantelor de interior) se fac mici brazde, de circa 5 cm adancime, in care se pun seminte la distanta de 3-4 cm unele de altele. Se acopera si se aseaza la lumina. In cazul semintelor foarte mici si fine ele se planteaza superficial iar deasupra lor se azeaza "in ploaie" cateva fire de mranita. Daca sunt plantate prea adanc ele se pierd prin substrat si exista pericolul sa nu mai reusesca sa rasara. Dupa insamantare se uda bine mranita(insa atentie nu exagerati) cu ajutorul unei stropitori prevazuta cu o sita fina sau prin pulverizare in cazul semintelor care sunt semanate superficial. Pamantul va fi mentinut in permanenta reavan insa in nici un caz imbibat, deoarece exista riscul ca semintele sa putrezeasca. Folositi intotdeauna pentru udarea rasadurilor apa la temperatura camerei, dedurizata cu produse din comert destinate scaderii concentratiei de calcar sau macar lasata o zi la decantat in recipiente deschise. Daca tineti in casa rasadurile, aerisiti bine camera dupa ce semintele germineaza si plantati puietii care au 4-5 frunze, in ghivece individuale in mranita specifica fiecarui soi. Este recomandat sa incepeti ferilizarea lor la 3-4 saptamani dupa transplantare intrucat radacinile lor fiind firave se pot arde foarte usor.
Admin(Lili)
Admin(Lili)
Community Manager
Community Manager

feminin Mesaje : 406
Reputatie : 127
Puncte : 1047761
Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 37
Localizare : Galati

https://forumul-florilor.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de gty Sam Mar 13, 2010 7:13 pm

aici putem posta diferite metode de inmultire a diferitelor plantute ?
putem pune si poze sa fie mai usor ?
multumesc
gty
gty
Membru nou
Membru  nou

Mesaje : 6
Reputatie : 0
Puncte : 51256
Data de inscriere : 09/03/2010

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Sam Mar 13, 2010 7:18 pm

Da, daca doresti, multumim pentru initiativa, cu conditia sa nu fie copiate din alta parte de pe net.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de DoamnaV Sam Apr 02, 2011 1:25 pm

Buna ziua. Am o orhidee Phalaenopsis. O am de doi ani. I-au dat niste lastari laterali pe care cresc niste plantute mici cu radacinute, pe care nu stiu cum sa le separ si transplantez de teama sa nu-i produc vreo suferinta plantei si sa o pierd. Va multumesc.

DoamnaV
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 2
Reputatie : 0
Puncte : 47354
Data de inscriere : 02/04/2011
Varsta : 67
Localizare : constanta

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Sam Apr 02, 2011 8:07 pm

Bun venit pe forumul florilor Doamna V! Metode  de  inmultire  a  plantelor 923577 Metode  de  inmultire  a  plantelor 216110
Te rog sa pui o poza sau sa descrii cu lux de amanunte marimea la keiki (pui) si a radacinilor acestora ca sa te putem sfatui. In principiu puii trebuie sa fie marisori si sa prezinte 4-5 radacinute lungi de peste 3 cm ca sa fie plantati individual. Cand sunt destul de mari se taie cu tija pe care se afla astfel incat sa ramana bucata de tija de 2 cm de o parte si de alta a locului de crestere al puiului ca sa nu il ranesti.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de DoamnaV Sam Apr 02, 2011 8:38 pm

Multumesc mult pentru sfaturi. De postat o poza imi este imposibil, intrucat nu am un aparat de fotografiat ca sa pot imortaliza keiki. Sper sa ma dotez cu aparat astfel incat sa pot posta noua generatie, care presupun ca se va dezvolta armonios dupa sfaturile voastre. Metode  de  inmultire  a  plantelor 877508 Metode  de  inmultire  a  plantelor 537500

DoamnaV
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 2
Reputatie : 0
Puncte : 47354
Data de inscriere : 02/04/2011
Varsta : 67
Localizare : constanta

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Sam Apr 02, 2011 8:40 pm

Cu placere. Sa va traiasca noua generatie impreuna cu mama lor!
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de katie Mier Aug 31, 2011 1:43 pm

buna ziua,
m-am inscris pe acest forum deoarece am o pasiune pentru flori. modul meu de relaxare este ingrijirea lor.
In clipa de fata sunt innebunita dupa magnolii,in special magnolia soulangiana, si as vrea sa stiu daca cineva de aici stie cand se culeg semintele pentru plantare si cum ar trebui sa arate...


katie
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 5
Reputatie : 0
Puncte : 45852
Data de inscriere : 31/08/2011
Varsta : 32
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de andreiacamelia Mier Aug 31, 2011 1:53 pm

Buna Katie. Nu ai gusturi rele, insa din ce am mai citit pe net, inmultirea din seminte nu prea are sanse mari de reusita. mai bine ai incerca sa achizitionezi plantuta gata altoita.
andreiacamelia
andreiacamelia
Specialist
Specialist

feminin Mesaje : 627
Reputatie : 8
Puncte : 52289
Data de inscriere : 21/03/2010
Varsta : 42
Localizare : Fetesti, Ialomita

http://andreiacamelia.sunphoto.ro/; http://community.webshots.co

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Mier Aug 31, 2011 2:01 pm

Bun venit pe forumul florilor Katie! Metode  de  inmultire  a  plantelor 923577 Metode  de  inmultire  a  plantelor 216110
Asa cum ti-a spus si Andreia mai bine achizitionezi o planta gata prinsa.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de katie Mier Aug 31, 2011 2:04 pm

da, deja m-am interesat si o sa imi cumpar in noiembrie din Bihor...insa ..eu sunt mai copil asa..si ma gandeam cand sa dau o fuga pana la Manastirea Argesului sa iau si eu niste seminte de la magnolii de acolo. ma gandeam ca mai mult ca sigur m-ar fi lasat maicutele de acolo.

si... bine v-am gasit >:D< multumesc pentru primirea calduroasa:)

katie
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 5
Reputatie : 0
Puncte : 45852
Data de inscriere : 31/08/2011
Varsta : 32
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Mier Aug 31, 2011 2:07 pm

Copila draga poti da oricand o fuga pana acolo dar nu-ti pune prea mari sperante in sanse de reusita in a obtine magnolii din seminte. Oricum eu iti doresc mult succes, poate ai noroc si ti se prind.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de katie Mier Aug 31, 2011 2:11 pm

bounce bounce da sunt constienta ca nu am sanse de reusita,imi faceam sperante,pentru ca eu sunt mai norocoasa de fel

katie
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 5
Reputatie : 0
Puncte : 45852
Data de inscriere : 31/08/2011
Varsta : 32
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Mier Aug 31, 2011 2:12 pm

Metode  de  inmultire  a  plantelor 11740 Bafta!
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de katie Mier Aug 31, 2011 2:18 pm

merci mult,dar tot nu stiu cand se culeg semintele Sad

katie
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 5
Reputatie : 0
Puncte : 45852
Data de inscriere : 31/08/2011
Varsta : 32
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de andreiacamelia Mier Aug 31, 2011 2:27 pm

Laughing bafta la cules si la semnanat. Eu chiar nu stiu cand se coc semintele.
andreiacamelia
andreiacamelia
Specialist
Specialist

feminin Mesaje : 627
Reputatie : 8
Puncte : 52289
Data de inscriere : 21/03/2010
Varsta : 42
Localizare : Fetesti, Ialomita

http://andreiacamelia.sunphoto.ro/; http://community.webshots.co

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de katie Mier Aug 31, 2011 2:28 pm

ok. merci mult. sa aveti o zi frumoasa Metode  de  inmultire  a  plantelor 216110 ok multumesc mult Diane pentru raspuns


Ultima editare efectuata de catre katie in Mier Aug 31, 2011 2:31 pm, editata de 1 ori

katie
Membru nou
Membru  nou

feminin Mesaje : 5
Reputatie : 0
Puncte : 45852
Data de inscriere : 31/08/2011
Varsta : 32
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Mier Aug 31, 2011 2:29 pm

Cam aceasta este perioada la cele inflorite in primavara.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de acidula Lun Sept 19, 2011 1:34 pm

O metoda de inmultire : prin tija florala. E prima data cand imi reuseste acest experiment. Iata frunzulitele nou aparute
Metode  de  inmultire  a  plantelor 2539253690104905440S200x200Q85 Metode  de  inmultire  a  plantelor 2102035290104905440S200x200Q85
acidula
acidula
Avansat
Avansat

feminin Mesaje : 377
Reputatie : 15
Puncte : 46724
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 53
Localizare : SE

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Lun Sept 19, 2011 2:03 pm

Metode  de  inmultire  a  plantelor 793795 Metode  de  inmultire  a  plantelor 87850 Felicitari!
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Lun Sept 19, 2011 4:58 pm

Dupa cum arata puiul mic si coada inflorescentei cred ca este o gloxinie.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de acidula Lun Sept 19, 2011 5:01 pm

Multumesc.
da, e o tigrina pink
acidula
acidula
Avansat
Avansat

feminin Mesaje : 377
Reputatie : 15
Puncte : 46724
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 53
Localizare : SE

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Lun Sept 19, 2011 5:03 pm

Cand ai vreme da te rog mai multe detalii Claudia.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de acidula Lun Sept 19, 2011 5:20 pm

Cred ca te referi la modul cum am procedat,cand zici de detalii.
Dupa ce s-a ofilit floarea am observat ca tija nu s-a maronit ci a ramas verde mai multe zile. Nu la toate se intampla asa. In mijloc avea un mic con, ce pe parcurs s-a retras. Am taiat tija ,am plantat-o intr-o pastila de turba si am pus-o pe pervaz.
Nu ma intreba de data cand am facut asta , pt ca nu am obiceiul =din pacate= sa notez.
acidula
acidula
Avansat
Avansat

feminin Mesaje : 377
Reputatie : 15
Puncte : 46724
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 53
Localizare : SE

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de mutzy Lun Sept 19, 2011 5:28 pm

Felicitari! Metode  de  inmultire  a  plantelor 220206 Am si eu o tija florala de gloxinie cu radacini. Inca nu am plantat-o. O sa-i fac o poza sa o vedeti si voi. Am primit floarea si am pus-o in apa . Dupa cateva zile floarea s-a ofilit dar tija a ramas verde .In circa 2 saptamani au inceput sa apara radacinute.
mutzy
mutzy
Moderator
Moderator

feminin Mesaje : 6095
Reputatie : 121
Puncte : 61889
Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 68
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Lun Sept 19, 2011 6:03 pm

Felicitari fetelor! Va multumesc pentru detalii.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de popescugp Lun Sept 19, 2011 9:24 pm

Semintele de magnolii sunt coapte in momentul cand asa zisa crusta ce ocrotesete semintele crapa lasand sa se vada semintele;din ce am inteles si eu ,semintele trebuie pastrate o perioada la frigider,apoi se smirgheluieste o portiune din samanta pentru ca mugurul plantei sa dea mai repede si sigur;eu am incercat ,dar nu am reusit;cred ca gresesc undeva,dar nu mi-am dat seama unde.

popescugp
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''
Membru fidel comunităţii ,,Forumul Florilor''

masculin Mesaje : 2505
Reputatie : 35
Puncte : 50461
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 78
Localizare : Medgidia

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Lun Sept 19, 2011 9:42 pm

Multumim pentru detalii Popescugp
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Ana Armanca Dum Oct 02, 2011 2:53 pm

Orhideea mea din avatar a făcut prima tijă cu flori în noiembrie anul trecut. Acum are 5 tije şi mai are câteva flori.
La tija cea mai lungă îi apar în vârful tijei nişte frunzuliţe. Ce o fi acolo, un mic puiuţ?
Dacă da, ar trebui să îi pun o scăriţă pe care să o sprijin când se va dezvolta, căci aşa, ancorată de o tijă de plastic nu va rezista.
Mulţumesc anticipat.
Ana Armanca
Ana Armanca
Membru nou
Membru  nou

Mesaje : 27
Reputatie : 0
Puncte : 51436
Data de inscriere : 22/02/2010

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Diane Dum Oct 02, 2011 4:36 pm

Ana este o frumusete deosebita orhideea ta. Va trebui sprijinita dar cu ceva rezistent. Cand se vor mai mari frunzulitele ai sa vezi daca este sau nu un puiut. Asteptam vesti.
Diane
Diane
Administrator
Administrator

feminin Mesaje : 15619
Reputatie : 239
Puncte : 1045330
Data de inscriere : 13/12/2009
Localizare : Prahova

Sus In jos

Metode  de  inmultire  a  plantelor Empty Re: Metode de inmultire a plantelor

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum