Forumul Florilor


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Forumul Florilor
Forumul Florilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cateva cuvinte despre Orhideea Dendrobium

In jos

Cateva  cuvinte  despre  Orhideea  Dendrobium Empty Cateva cuvinte despre Orhideea Dendrobium

Mesaj Scris de Admin(Lili) Joi Ian 20, 2011 6:52 pm

Numarand intre 900 si 1.500 de specii, este unul dintre genurile cele mai diversificate. Toate sunt epifite, numele lor insemnand „eu traiesc pe arbori".
Origine: India, Myanmar, Thailanda, Vietnam, Malaysia, Filipine, Noua Guinee, Australia, insulele din Oceanul Pacific, pana la 2 000 m altitudine.
Frunze: 10-25 cm lungime, plate sau cilindrice, moi sau dure, persistente ori caduce, purtate in lungul unor pseudobulbi ovoizi sau fusiformi, netezi ori zbarciti, pendenti ori erecti, ce iau nastere pe un rizom mic.
Flori: au forme deosebit de variate, cu petalele si sepalele de aceeasi marime, cele doua sepale laterale reunite la baza, formand o proeminenta.
Lumina: aproape de o fereastra, la adapost de un soare prea puternic ce le poate arde frunzele. Iarna, este necesara o iluminare artificiala (4 ore pe zi).
Pamant: scoarta de pin, radacini de ferigi, sfagnum, vermiculit si spuma de poliuretan.
Ingrasamant: aprilie-septembrie, la 15 zile, ingrasamant lichid pentru orhidee.
Umiditatea aerului: minimum 60%. Pulverizati-le zilnic fara sa lasati picaturile de apa sa stagneze sub frunze.
Udare: in perioada de crestere, la 3-4 zile. La speciile cu frunze caduce, in perioada de repaus la rece (12°C), la 8-10 zile. Celelalte specii au nevoie, iarna, de apa, saptamanal.
Transplantare: la 3-4 ani, intr-un ghiveci ingust ori intr-un cos suspendat, cand intra in vegetatie. Puneti apoi orhideea la umbra si n-o udati 1-2 saptamani.
Cerinte specifice: este obligatorie aerarea optima a radacinilor.
Dimensiuni: 15-60 cm.
Inmultire: se desprind cu grija si se replanteaza plantutele ce apar deseori pe pseudobulbi la nivelul mugurilor. Butasire din fragmente de pseudobulbi pusi in nisip, la cald (25°C).
Longevitate: 3-7 ani.
Daunatori si boli: paduchi.
Specii si varietati: Dendrobium aggregatum, cu frunze persistente cu flori galbene in ciorchini care atarna; D. aphyllum, cu frunze caduce, port pedent si, din iarna pana in primavara, cu ciorchini de flori mov cu label ivoar; D. fimbriatum, cu frunze persistente si flori galbene sau portocalii cu labelul franjurat; D. nobile, cu frunze caduce si flori catifelate, purpuriu-roz cu ochi maro; D. phalaenopsis, cu frunze semipersistente si flori abbe si mov; D. speciosum, cu frunze persistente si flori albe, parfumate; D. superbum, cu frunze caduce si flori imense, parfumate, roz-violet-inchis, ondulate, cultivat in cosuri suspendate; D. thyrsiflorum, cu frunze persistente, ce formeaza primavara un ciorchine spectaculos, dar efemer, din flori albe cu label portocaliu. Exista si mii de hibrizi cultivati pentru buchete.
Sfat: ghivecele pentru dendrobium, inalte, dar inguste, nu sunt stabile. E mai bine sa le cultivati suspendate, ori puneti pe fundul ghiveciului un strat de pietris. Puteti aseza ghiveciul si intr-un vas-masca mai mare, spatiul gol fiind umplut cu pietris. In sera, dendrobium se dezvolta perfect si pe o bucata de scoarta.
Cateva  cuvinte  despre  Orhideea  Dendrobium Dendro10
Admin(Lili)
Admin(Lili)
Community Manager
Community Manager

feminin Mesaje : 406
Reputatie : 127
Puncte : 1048071
Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 37
Localizare : Galati

https://forumul-florilor.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum